Dö, GPS-jävel, dö

Jag har oturen att ha en Garmin nüvi 710.

Den fungerade alldeles utmärkt förutom att den routade lite konstigt ibland, så jag gjorde färskingmissen att uppdatera den.

Då slutade den talade vägbeskrivningen att fungera, det lät konstigt, stammade, osv.

En senare uppdatering lovade att fixa detta. Resultatet blev att GPS:en helt plötsligt började ta ”upp till” (som ISP:er säger) 5 minuter att starta.

Fint va? Man kommer ju en rätt lång bit på fem minuter i bilen.

Ytterligare ett par uppdateringar senare fungerar fortfarande inte den talade vägbeskrivningen. Ibland kan man byta språk, då fungerar det ett par dar.

En sak som gjorde att jag valde den här GPS:en är att den har FM-sändare och MP3-spelare i sig. Det var ju himla käckt, ända tills en uppdatering tog död på det.

Någonstans mitt i alltihopa valde Garmin att bygga in ”FM Transmitter Power Save” i GPS:en, så att om det inte har varit något ljud på ett tag så stänger den av  FM-sändaren. Detta är skitsmart, för då får man FM-brus i sin bilstereo istället för tystnad. Vill man inte spela musik och få vägbeskrivningen via stereon så måste man alltså sätta en tyst mp3:a på repeat.

Nu tänkte jag felanmäla skiten, då kräver Sportmanship som är Garmins generalagent i Sverige att man gör master reset på apparaten.

Gissa vad som händer då?

Jo, då fastnar skiten i en till synes evig loop av ”tour guide alerts”, eftersom jag har haft en sådan inladdad i apparaten.

Jag vet inte om det finns några bättre GPS:er på marknaden, men en sak är i alla fall säkert, detta var den sista Garmin jag köpte.

Men, man skall väl inte klaga allt för mycket, den har ju åtminstone röck döts.

Ett svar to “Dö, GPS-jävel, dö”

  1. […] väg ut ur Varberg la den ämlans GPS:en av fyra gånger, möjligen på grund av värmen, möjligen på grund av att den är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: