Kapris- och pepparrotsfyllda lövbiffar

Jag och sonen lagade fyllda lövbiffar med pasta igår.

Eftersom allt som är värt att göras är värt att göra ordentligt eller åtminstone så nördigt som möjligt så började vi med att tillverka lövbiffarna genom att plattera ryggbiffar. Inom parentes sagt så behöver vi en ny klump att plattera med, den gamla är rejält rikskass, en sorts klubba troligtvis från ÖB, men det går hyfsat bra ändå.

Fyllningen bestod av hackad kapris och pepparrot, en kombination som jag tycker blir rejält gott. Kapris är annars inte någon favorit, men i lövbiff är den fin.

Vi blandade pastan med vitlök, parmesan, och smör, samt serverade med en liten skål ajvar relish och ett glas 6792.

Främsta syftet med att laga maten var dock att roa sonen, han gillar att veva pastamaskinen. Vi myglar lite med degen och gör den i hackmaskin, är man lite försiktig går det väldigt snabbt, fast det kan också gå väldigt väldigt fel. Sedan är det som vanligt, veva veva och åter veva som gäller.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: