Semester dag 3 – Göteborg

Och Gud sade: »Samle sig det vatten som är under himmelen till
   en särskild plats, så att det uppstår en rolig attraktion att åka i.

 Och det
   skedde så.

Dag tre var vi alltså kvar i Göteborg hela dagen, med syfte att besöka bland annat Liseberg. Sonen, som hade haft godisförbud hela fredagen på grund av förhandlingar kring vad som till slut blev en oäten våffla, var måttligt road och ägnade morgonen åt att äta ikapp ur sin godispåse.

Det kanske hade underlättat om vi talade om vart vi skulle, men det var roligare att låta bli.

Väl framme på Liseberg efter Västtrafik observerade vi att det fanns Pornografie utanför herrtoaletten. Varför är det okej att ha nakna flickor som statyer på allmän plats (eller kommunens bolag som det här är) när det inte är okej att visa nakna flickor på Canal+ på hotell?

Liseberg är för övrigt väldigt välutrustade med herrtoaletter, troligtvis på grund av deras kompetenta pissoirdesign av vattenfallstyp.

Sonen fick ett åkhäfte, vi gjorde en snabb kalkyl på åkband och kom fram till att de för ändamålet avsatta 3-4 timmarna inte skulle räcka till att göra av med ett åkband. Det visade sig att vi gick ungefär jämnt skägg med åkband för sonen och ströbiljetter för oss, så det får det bli nästa gång.

Rabalder som väl var Nyckelpigan eller nåt Förr åktes. En familj hade tvingat med sig sin dotter som försökte springa genom tåget och ut men stoppades av mamma. Detta slutade såklart med storgråt och att personalen fick lossa spärrarna för hand och släppa ut dem. Dessutom började de två övriga barnen storgråta och fick kopplas loss de med. Sonen var dock nöjd.

Sedan åktes gratiskarusellen och knatterallyt, följt av Flume Ride, min gamla favorit. Den var lite beigare än jag mindes, men sammanfattningsvis ganska roligt. Vi satt längst bak, så stocken var framtung och hon som åkte längst fram blev ganska blöt.

Hustrun och sonen åkte lisebergsbanan, lite karusell till, förlorade på chokladhjulet och sen for vi vidare till Emilie på hisingen och åt tidig middag på rostade grönsaker och tjälknölar på nöt och älg. Mycket gott!

Sonen och Emilies dotter var lite blyga först, men sedan började de leka och gjorde sitt bästa för att ta livet av varandra.

Dagens poängutdelning:

 1. Västtrafik: ☀☀☀ + ☁ (Tre solar och ett moln)
  De gick i tid, men satans vad meckigt det var att skaffa biljetter. Man kunde ju tro att det skulle finnas i Lillebykiosken, men det gjorde det inte. Slutade med SMS-biljetter som inte hann fram i tid för att komma med första spårvagnen från Liseberg till Hisingen så vi fick vänta på nästa.
 2. Liseberg: ☀☀☀☀ (Fyra solar)
  Bättre än jag trodde och de hade skrotat det tramsiga systemet med olika biljetthäften för barn och vuxna. Var dessutom billigare än jag trodde och mindes.

Ett svar to “Semester dag 3 – Göteborg”

 1. […] kan man jämföra med Lisebergsbesöket som kostade 515 kronor för ungefär samma tid (3 timmar) inklusive åkbiljetter, och var mycket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: