Hårdvarupatch

Vi fick vår backspegel sönderkörd av en annan bil för ett tag sedan, spegelglaset krossades och större delen av plastgrejen som håller fast spegeln gick sönder den med.

För att över huvud taget våga ta oss till verkstaden med den så gjorde jag ett snabbt hårdvaruhack och bultade fast en husvagnsspegel på bärplattan till spegelglaset, det blev riktigt bra och man kan till och med justera inställningen som vanligt. Lite svart gaffatejp för att stabilisera hållaren, och funktionen var nästan återställd.

Att få eländet reparerat sedan var desto värre. Först behövde vi köra bilen till obygden för ”skadebedömning” på PLÅTVERKSTAD. Sedan skulle de beställa delar, och eftersom det inte är en märkesverkstad av rätt sort så tog det flera veckor att fixa fram. Sedan behövde de ytterligare en dag på sig för att dra fast grejorna.

Utan att chansa allt för mycket tror jag att jag hade kunnat få fast prylarna på under en timme själv, om försäkringsbolaget bara hade låtit mig gå till Volvo och handla prylarna själv. Alternativt så finns det en Volvoverkstad inom gångavstånd från jobbet, men se det gick ju INTE.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: