Min kulinariska resa genom San Francisco

Man kan äta ganska mycket bra mat i San Francisco sägs det.  Man kan också låta bli…

Eftersom jag verkar åka till USA vart 15:e år så valde jag att leta efter det amerikanska av det amerikanska, white-trash-alternativet, det vi ser på filmer.

Pretzels

Jag åt två varianter av kringlor, med ostfyllning samt utan. Den utan var helt klart bättre.

När man gör pretzels doppar man dem i lut. Det är alltså en sorts lutfisk, och därmed helt acceptabelt att äta till middag.

DSC_2698[1]

Corn Dog

En corn dog är en korv, doppad i smet, som sedan har friterats. Serveras onna stick

DSC_2843[1] DSC_2842[1]

4×4, Animal Style

En 4×4 är helt enkelt en vanlig ostburgare, fast fyra, samtidigt, och 16 gånger bättre.

DSC_2709[1]

Taco Bell

Taco Bell låg mitt emot hotellet, där kunde man köpa rätt så billiga tacos till middag. Om man glömmer att ta med sig av de små salsapaketen så smakar de absolut ingenting.

Denny’s

På Denny’s åt jag en Lumberjack slam med grits samt en chokladshake till frukost. Man var inte så hungrig resten av dagen. Alls, faktiskt.

Pancho Villa Taqueria

Ett annat ställe man inte var så hungrig efter att ha frukosterat på var Pancho Villa. Där åt jag en burrito som var aningen större än pansarkryssaren Potemkin. Oklart vem de tänker på när de gör dem, men man fick ju offra sig. Där fanns det en schysst salsabar, den gröna var bäst.

Andale Mexican (SF Airport)

San Francisco international kan vara världens tråkigaste flygplats, men de har en helt okej mexikansk restaurant visade det sig. Lät bli el Presidente och åt nachos.

Men!? Jo, faktiskt:

Blue Bottle Coffee

Eftersom kaffet på konferensen bokstavligt talat smakade bränd bäver så fick man gå till Blue bottle  som ligger i the ferry building och troligtvis är så inne att man eleveras till hipsterhimlen nästan bara genom att tänka på deras kaffe.

The Park Tavern

Park Tavern åt vi bland annat friterad brysselkål och deltasparris (den var inte arg och illaluktande). Man serverar som av en slump även  cocktails.

Locanda

Locanda har schysst pasta. Dessutom har de cocktails. Hyfsat lätt att hitta till, man tar BART till 16st Mission,  klättrar över crackheadsen, sen är man där. På vägen hittar man Pancho Villa.

Lämna en kommentar